Kiezeltje ontwerpster Lissette te Hasseloo

The making of Kiezeltje kinderkleding

Mijn eerste jurkje

Als klein meisje van 9 naaide ik al kleertjes voor mijn Barbie pop op de handnaaimachine die ik van mijn oma kreeg. Ik breide truien en beenwarmers voor mijzelf, haakte dekentjes voor de pop en punnikte kilometers lange slierten om op te rollen en er onderzetters van te maken.
Een jaar later naaide ik mijn eerste eigen jurkje, super trots was ik. Dat ik iets in de mode wilde gaan doen was dus al vroeg duidelijk.

Modeacademie

Ik ging naar de modevakschool, heb een patroon teken opleiding gedaan en later naar de modeacademie waar ik stage heb gelopen bij Frank Govers. Alles vond ik leuk zolang ik maar met mijn handen kon werken en creatief bezig kon zijn. Daar werd ik blij van en kreeg daar veel energie van. Dat gevoel heb ik nog elke keer als ik een collectie ontwerp en maak.

Kiezeltje

Na een aantal baantjes wist ik al snel dat ik iets voor mijzelf wilde gaan opzetten. Ik ben begonnen met dameskleding en 10 jaar later de switch gemaakt naar meisjeskleding. Eigenlijk kwam dat doordat ik bijzondere kleding maakte voor mijn dochter Puck en zo begint Kiezeltje. In de meisjeskleding kan je zoveel meer creativiteit kwijt, dat is heerlijk!

De collectie

Alle facetten komen aan bot. Het bepalen van de kleuren, het uitzoeken van de stoffen en fournituren, het ontwerpen van de modellen, het maken van de patronen en natuurlijk het maken van de 1ste monstercollectie. Dat is het allerleukste. Ik sluit me 6 weken op en ben dan in mijn “Kiezeltje wereld”. Ik knip, naai, verander ter plekke totdat ieder Kiezeltje kledingstuk een bijzonder item is. Zo ontstaan er 4 of 5 kleurenthema’s die een collectie vormen. Elk thema is volledig uitgebalanceerd waarbij veel leuke combinaties mogelijk zijn, dit geldt zowel voor Kiezeltje als voor Kiezeltje MINI.

Fotoshoot

Nadat de collectie klaar is vindt de fotoshoot plaats. Dit doen wij altijd in eigen beheer. Het uitzoeken van de locatie, het maken en stylen van settings, het selecteren van de modelletjes, de shoot zelf en de entertainment er omheen. Het team van mensen is perfect op elkaar ingespeeld wat het altijd weer tot een groot succes maakt.
Op deze dagen ben ik apetrots als ik de modelletjes in mijn nieuwe collectie zie rond huppelen en ik me realiseer dat de “eenzame opsluiting” het weer waard geweest is.

De Kiezeltje signatuur

Kiezeltje is een bijzondere en in het oog springend kledingmerk voor meisjes. Opvallend door de kleur en print met altijd een bijzonder detail. Mooie materialen, fijne tricots, kekke prints waar ook de moeders eigenlijk wel een jurkje van zouden willen hebben.
Papa’s, mama’s, juffen op school, oma’s, iedereen herkent direct het Kiezeltje signatuur.
De pasvormen zijn mooi aangesloten, op de trends gemaakt. De Kiezeltje outfits zijn zowel voor bijzondere dagen als lekker om in te spelen en mee naar school te gaan.

Kiezeltje wordt geleverd in de maten 68 t/m 98

 

Liefs,

Lisette te Hasseloo

Kiezeltje